Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
25 januari 2024

Heel Bussum stond in december en de eerste week van 2024 in het teken van Bussum op IJs. Vier weken lang was het plein voor het gemeentehuis omgetoverd tot ijsbaan vol activiteiten. UFO’s van Kooi hielpen samen met Unit14 de veiligheid rond de baan met succes te bewaken. “De camera’s hebben fantastisch hun werk gedaan,” aldus event-coördinator Ellen Hazenberg.

Schoolschaatsen, curling, ijshockey, schaatslessen, vrij schaatsen en zelfs jongeren die zich met ouderen in een rolstoel op het ijs begeven. Om nog maar te zwijgen van de karaoke, pubquiz en kaasfondues in de avonden. Nee, als jaarlijks terugkerend evenement heeft Bussum op IJs zich de afgelopen 14 jaar meer dan eens bewezen. Ook nu. “De hele maand was een hoogtepunt,” blikt eventcoördinator Ellen Hazenberg terug. “De blijdschap van de jeugd dat de baan er weer is en dat ze er hun vrienden ontmoeten is gewoon fantastisch om te zien!”

Driehoek-samenwerking 

Maar zo’n evenement moet ook beveiligd worden. Hazenberg: “Voorheen was hier altijd een bewaker fysiek aanwezig van het moment dat de horeca sloot tot de volgende ochtend. Dat was best een forse hap uit de begroting. Toen heb ik het idee voor mobiele camerabeveiliging doorgezet. Unit14 is altijd onze vaste beveiliger. Nu we overgingen op camerabewaking met Unit14 als opvolgpartij bij incidenten, raadde zij ons Kooi aan. Vanaf het eerste moment vond ik het contact met Kooi heel plezierig. En zo is de driehoek-samenwerking tot stand gekomen.”

Advies op maat

Een ijsspektakel van vier weken bewaken met in totaal 25.000 bezoekers is geen sinecure. En de gemeente Gooise Meren eist ook hierin een goed uitgewerkt plan. Adviseur Klaas IJkema: “Bij Kooi geven we altijd welgemeend advies op maat. Zo gaf de organisatie van Bussum op IJs oorspronkelijk aan drie camera’s rond de baan te willen. Nadat ik de situatie op locatie goed had bekeken achtte ik twee Units For Observation (UFO) voor dit evenement ruim voldoende. Commercieel natuurlijk niet voordelig maar dat vind ik niet belangrijk. Het gaat mij veel meer om de goede relatie. Dus hebben we een UFO op de baan gericht en een andere op het horeca-gedeelte.”

 

 

Op de foto: Ruim 25.000 bezoekers bezochten een maand lang de knusse kunstijsbaan bij het gemeentehuis.

Bussum Op IJS2

Beveiligingsplan  

Met het nieuwe beveiligingsplan onder de arm gaat Hazenberg naar de gemeente maar die keurt het in eerste instantie af. IJkema helpt mee: “Ik heb een uitgebreid advies geschreven over onze werkwijze, onze certificeringen en hoe secuur wij met ons beeldmateriaal omgaan.” Met dit advies gaat Hazenberg weer in gesprek met burgemeester Han ter Heegde. “Toen ik aangaf dat de privacy van de bezoekers gewaarborgd werd en dat de camera’s alleen op ons eigen terrein van de ijsbaan zouden staan, keurde hij het goed. En de camera’s hebben fantastisch hun werk gedaan!”

Gouden greep 

Terugblikkend op het evenement kan Hazenberg alleen maar tevreden zijn. De combinatie tussen Kooi en beveiliger Unit14 bleek een gouden greep. “In totaal zijn er ongeveer 8 incidenten geweest. Vooral jongeren die ’s avonds of ’s nachts clandestien het ijs op gingen. Nadat de sirene en alarmboodschap werd afgespeeld gingen ze er ook meteen vandoor. Verder werkten de camera’s vooral preventief. Nee, dit systeem is voor ons perfect.”

Het ligt dan ook voor de hand om ook dit jaar weer samen te werken en te zorgen voor een vrolijk én veilig Bussum op IJS. “Dat lijkt mij wel ja,” blikt Hazenberg vooruit. “Als we het komende winter weer gaan doen dan zeker weer met Kooi!”

 

 

Laat ons contact met je opnemen

A.Vanleer Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.