Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
14 februari 2023

Een gigantische fabriek met toebehoren van ruim 10 hectare wordt momenteel op industrieterrein Lage Weide in Utrecht vakkundig ontmanteld. Om dieven, oud-ijzerhandelaren en zwervers te weren, bewaken UFO’s het terrein. “Je wilt niet alleen beveiligd zijn tegen diefstal maar ook voorkomen dat iemand zich in het pand heeft verschanst als onze kraan met de knipschaar aan het werk gaat,” aldus uitvoerder John van der Meer.

Nadat het bedrijf Nuscience in 2012 de veevoederfabriek van Agrifirm aan de Protonweg vernam werd besloten om op dezelfde plek een nieuwe premix- en eiwitconcentraten fabriek te bouwen. Vlak voor de bouwvak begon sloopexpert van der Wiel met het te gronde richten van de panden en het bouwrijp maken van het terrein. “Nadat de krakers eruit waren zijn we vooraan begonnen,” vertelt van der Meer. “De fabriek achteraan was eerst nog in bedrijf. Maar sectie na sectie verliet daarna het terrein.” De slopersequipe onder leiding van John van der Meer weet van aanpakken. Slechts een paar kantoren, hallen en de 52 meter hoge ‘flat’ staan nu nog overeind.

Beveiligingscheck

Vonden de werkzaamheden eerst nog plaats onder toeziend oog van beveiligingscamera’s van Agrifirm, halverwege december besloot van der Meer in zee te gaan met Kooi. “We misten de service en de beelden waren ook niet van goede kwaliteit.” Met verkoopadviseur Fedde Akkerman werd een beveiligingscheck gemaakt. “Samen hebben we de UFO’s op strategische punten geplaatst,” gaat van der Meer verder. “Er is nu zicht op het hele terrein en het gereedschap, er staat een camera langs de waterkant en nog een bij de hoofdingang.”

Beducht voor zwervers

Van der Meer heeft gekozen voor 2 UFO Mediums die een perfecte oplossing zijn voor de beveiliging van grote en complexe bouwterreinen en 2 UFO Primes voor het bewaken van het ketenpark en de opslag van materialen. Omdat alle stroom is afgesloten, zorgen vier Powerboxen ervoor dat de UFO’s dankzij een zuinige dieselmotor hun werk kunnen doen. De aggregaten werken alleen als de UFO er om vraagt. Geen overbodige luxe want het gevaar ligt nog dagelijks op de loer. De uitvoerder: “Ons materiaal is het belangrijkste. Ook rijden er veel oud-ijzerhandelaren rond die niet schromen om even op het terrein te komen neuzen. En we zijn beducht voor zwervers. Je wilt niet dat iemand zich ongezien in het pand verschanst. Dat is al eens gebeurd. Het is levensgevaarlijk als onze kraan met de knipschaar dan aan het werk gaat. En wij zijn verantwoordelijk.”   

Op de foto: Dankzij de Powerbox kan de UFO ook zonder stroom zijn werk doen, zoals hier bij de hoofdingang van het terrein.

10 (1)

Alles 100% recyclebaar

Werkendeweg blijkt het complex vol waardevolle spullen en materialen te zitten. Grote machines, automatische stofzuigers, zeven en palletheffers zijn inmiddels al verkocht. In de flat liggen nog veel kabels en koper. Ook voor de verkoop. Van der Meer heeft het er maar druk mee. “Alles proberen we 100% recyclebaar te doen. Circulariteit is belangrijk bij van der Wiel. Zo’n 20.000 vierkante meter asfaltgranulaat dient straks weer voor funderingen en 3000 ton staal in het gebouw gaat naar de oud ijzerboer. En er moet nog 18.000 ton betonpuin worden gebroken wat weer verkocht wordt aan een aannemer in de wegenbouw.”

Werktijden aanpassen in 24/7Kooi app

De hele operatie moet op 23 april gereed zijn. Hopelijk zonder incidenten. “Er is tot nu toe nog helemaal niets gebeurd en dat vind ik verwonderlijk. Had veel meer gedoe verwacht,” refereert van der Meer aan de preventieve werking van de vier UFO’s. “Ook de service en de korte lijntjes met Kooi vind ik erg plezierig. Straks gaan we opschalen naar 10 tot 11 uur per dag en dan kan ik ook handig de werktijden zelf aanpassen in de 24/7 Kooi-app. Nee, tot nu valt het me allemaal heel erg mee.”

Hoe kunnen wij u helpen? 

Wilt u ook een veilige bouwplaats? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen naar een passende oplossing om uw terrein te beveiligen.