Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
11 januari 2023

Aan het eind van het jaar komen ook in Europa veel bouwprojecten voor windparken in de eindfase. In Spanje rondde Nordex vlak voor Kerstmis projecten af in Castilië-la Mancha, Navarra en Soria. Reden voor Kooi Spanje om haar Units For Observation van de locaties terug te trekken voor onderhoud en nieuwe opdrachten in 2023. "De UFO van Kooi is een zeer effectieve en goedkope oplossing met zeer effectieve prestaties", geeft Manuel Angel Fernandez, verantwoordelijk voor de coördinatie van de Nordex-projecten en -faciliteiten in Spanje, weer.

De mobiele bewakingseenheden bewaakten de Nordex-bouwplaatsen 24/7, terwijl de Kooi Alarmcentrale stand-by stond in geval van inbraak of vernieling. Twee UFO Mediums en een Powerbox generator hebben de wacht gehouden bij het Gecama 312MW onshore windenergieproject in Castilla-La Mancha. Hier verrijzen 65 windturbines om genoeg schone energie te leveren voor 260.000 huishoudens. Nordex levert betonnen torens van ongeveer 120 meter hoog. Even verderop in Cendea de Olza (Navarra) hebben de UFO’s gewaakt over  Windpark Orkoien. Een UFO Prime en een UFO Medium waren hier perfect voor de klus. Fernandez: "We gebruiken de Kooi UFO vooral voor de beveiliging van de opslagruimte en de hoofdkraan, omdat die veel materiaal en containers verplaatst."

Veelzijdig en doeltreffend

Een tijdje geleden zorgden 2 UFO Mediums en 2 Powerboxes ervoor dat het REA Unificado windproject in Soria op tijd in gebruik kon worden genomen. Nordex bouwde hier 9 turbines in opdracht van RWE. "Ik hou van de veelzijdigheid en het gemak waarmee de camerasystemen in projecten in aanbouw worden toegepast. Ze zijn een zeer effectieve en goedkope oplossing met zeer effectieve prestaties", blikt Fernandez terug. De meeste bouwplaatsen worden beveiligd door beveiligers, maar deze optie blijkt vaak onvoldoende. "Het gebruik van beveiligers in Spanje is meer preventief dan effectief," zegt Fernandez. "Ik denk dat de combinatie van beide systemen een manier is om de veiligheid van het project te vergroten." Tot nu toe is alles in ieder geval tot zijn tevredenheid verlopen: "In de tijd dat ik in het bedrijf zit hebben we geen enkel noemenswaardig incident gehad in de door Kooi bewaakte gebieden."

Op de foto: Een overview van Windpark REA Unificado in Soria in de regio Castilië-Leon. 

Windpark REA Unificado 03

Probleemoplossers

Voor Fernandez was salesmanager Sebastián Viola van Kooi het vaste aanspreekpunt. "De camera's draaiden goed bij het beveiligen van de kraan en apparatuur tijdens de service en het onderhoud van de turbines," aldus de van origine Argentijnse salesmanager. Viola merkt dat mobiel cameratoezicht in Spanje nog een beetje onbekend terrein is. "Ik noem onze UFO gekscherend onze 'telefooncel' vanwege het formaat en de vorm. 

'Vogelverschrikker'

Op de bouwplaats zijn arbeiders, transporteurs en leveranciers altijd verbaasd als ze in eerste instantie een UFO zien. Viola: “Eén noemde hem zelfs de 'vogelverschrikker' zoals hij in het veld boven alles uit torent. En eigenlijk is dat geen slechte vergelijking, want een vogelverschrikker en onze UFO hebben hetzelfde doel: ongenode gasten op afstand houden." En volgens Fernandez werkt dat best goed. "Ik denk dat we op ons gebied of in onze competitie probleemoplossers moeten zijn. Wat mij betreft lost Kooi mijn problemen op en wordt er heel snel gereageerd op mijn vragen."

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u ook een veilige bouwplaats? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen naar een passende oplossing om uw terrein te beveiligen.