Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Contact
Terugbelverzoek
1
2

Wij bellen je graag op een tijd die jou goed uitkomt en kijken graag samen naar een passende oplossing om je locatie te beveiligingen. Vul hieronder je gegevens in.

Wanneer ben je bereikbaar?
8:00-11:00
11:00-14:00
14:00-17:00
Geen voorkeur
Welke dag?
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Geen voorkeur
scroll indicator
Offerte aanvraag
1
2

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en maken geheel vrijblijvend een offerte voor je op. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op wanneer het jou het beste uitkomt. 

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

scroll indicator
Bart -
21 maart 2023

In het land van de vulkaan Etna, de oude Valle dei Templi en het theater van Taormina sieren de rood-zwart-wit gekleurde UFO's van Kooi het landschap op Sicilië nog wat extra. Sinds vorige week staan ze op wacht bij het prestigieuze Blusolar-project in Syracuse.

Vroeger waren de uitgestrekte vlakten van Sicilië de graanschuur van de Romeinse republiek, maar nu zijn ze ideaal voor het plaatsen van grote solar projecten. Geen wonder, want het eiland heeft de meeste zonuren van alle Italiaanse regio's. De prikkelende zonnestralen op Sicilië hebben jaarlijks een gemiddelde waarde van 1800 kWh/m2!

Mogelijk dankzij crowdfunding

In Augusta (Syracuse) aan de oostkust van Sicilië herrijst Blusolar Augusta 1. Het is een 80,2 Megawatt zonnepark van vijf velden waar COMAL Group tweezijdige photovoltaïsche modules zal installeren. Deze zetten zonlicht om in elektriciteit aan zowel de voor- als achterkant van de PV-modules. Maar dat is niet het meest bijzondere. Het hele project kan worden gerealiseerd dankzij crowdfunding onder het hele Italiaanse volk. En de inwoners van Augusta profiteren straks financieel mee!

UFO's verscheept overzee

Om de kostbare materialen op de grote bouwplaats te beschermen, wordt Kooi gevraagd een oogje in het zeil te houden. International sales manager Dieke van Bolderen is net terug uit Sicilië en heeft samen met collega Jelmer Kloosterman de locatie bezocht. "Onze Units For Observation zijn perfect voor dit soort taken, zegt ze. "Het is een heel groot gebied dus hebben we 2 UFO Go's en 11 UFO Primes naar Augusta verscheept en vervolgens op de juiste plek geïnstalleerd." Ook zijn er 10 Solar Power Units aanwezig om stroom te leveren wanneer dat nodig is.

Op de foto: Jelmer Kloosterman installeert de UFO en geeft de mensen op locatie instructie over de werkwijze.

6 (1)

Logistieke uitdaging

Een overzees project als Sicilië is een uitdaging, aldus salesmanager solar Almar Kleefstra. Hij kwam ongeveer anderhalf jaar geleden voor het eerst in contact met COMAL op de Intersolar van 2021. "Sicilië is totaal anders dan elk ander deel van Europa. Vanwege de sociaal-economische omstandigheden is het belangrijk om samen te werken met lokale leveranciers." Daarom gaat Kooi voor dit project graag in zee met Cosmo Security als lokale expert. Manager Operations International Jelmer Kloosterman stelt: "Onze camera's helpen de bewakers en andersom. Een echte team-effort dus." Dieke vult aan. "Het is een hoog risicogebied met echt gevaar voor diefstal en schade dus de samenwerking met een lokaal beveiligingsbedrijf is uiterst belangrijk." De UFO's zullen bewaken tot het project later dit jaar is afgerond.


Intec project in Agrigento

Naast het Augusta project bezocht het Kooi-team ook een zonnepark van Intec Energy Solutions in het zuiden van Agrigento. Hier worden ook hoogwaardige bifacial PV-modules (panelen die aan beide zijden zonlicht kunnen opvangen) geïnstalleerd. Dieke: "Het is één project, maar met twee sites van elk 1 Megawatt. Twee autonoom opererende UFO Mediums, aangedreven door een Powerbox, houden deze sites veilig."

Ook een veilige bouwplaats?

D.Van.Bolderen Kooi
Wij helpen je graag verder bij het vinden van een geschikte beveiligingsoplossing. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 1-2 werkdagen telefonisch contact met je op.