Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Gratis offerte

Detecteer branden voordat ze uitbreken met broeidetectie

De verwerking van ons dagelijks afval gaat gepaard met een hoog brandrisico voor veel afvalverwerkingsbedrijven. Speciaal voor de afval- en reyclingbranche ontwikkelde Kooi de Rising Early Detection (RED). Met slimme thermometrische camera’s worden locaties in deze branches 24 uur per dag in de gaten gehouden en wordt broei in een vroeg stadium gedetecteerd. Dit voorkomt brand. De RED Concrete is uitermate geschikt voor buitenterreinen, maar kan ook binnen ingezet worden.

Draaibare thermometrische camera op hoogte

De RED Concrete is gekoppeld aan een 360 graden roterende en kantelbare thermometrische camera en unieke analysesoftware. De RED Concrete genereert een alarm bij een abnormale stijging in temperatuur en signaleert daarmee brand en broei in een vroeg stadium. Dit alarm komt binnen bij het Kooi Alarm Center en wordt door onze eigen centralisten geanalyseerd. Bij een geverifieerd alarm treedt het gepersonaliseerde alarmprotocol in werking.

Voordelen broeidetectie met de RED Concrete
  • Semi verplaatsbare cameramast geplaatst op een betonblok
  • Hoogte: 10 meter
  • 360 graden draaibaar
  • Reikwijdte tot 150 meter
  • Geen valse alarmen van voertuigen dankzij Artificial Intelligence
  • 24/7 opvolging van alarmen door het Kooi Alarm Center
  • Toegang tot beelden en temperaturen via het RED Portal
broeidetectie systeem op een vaste locatie red concrete kooi

Slimme software met Artificial Intelligence (AI)

Door de eigen ontwikkelde software en Artificial Intelligence (AI) is de RED Concrete in staat om 24/7 te detecteren. Zelfs tijdens werkuren. Alarmen van voertuigen worden namelijk uitgefilterd. We monitoren het systeem voortdurend, zodat de RED Concrete technisch juist functioneert en een maximale uptime heeft. Om zeker te zijn van een internetverbinding werken we met een dubbele verbinding via twee providers.

Directe acties door het Kooi Alarm Center

Het Kooi Alarm Center (KAC) is CCV-PAC, EN50518 en ISO27001 gecertificeerd en gespecialiseerd in de afhandeling van camera-alarmen. De operator in het KAC analyseert het binnenkomende RED alarm. Bij een geverifieerd alarm treedt het afgesproken protocol in werking. Bovendien bewaken de operators van het KAC ook het technisch functioneren van het systeem. Zo ontzorgen we u maximaal en bent u altijd als eerste op de hoogte van brandgevaar.

Meekijken op afstand en beveiligingstijden aanpassen

Met RED broeidetectie van Kooi kunt u rekenen op de deskundige service van het Kooi Alarm Center. Bij calamiteiten grijpen wij van afstand in. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om zelf mee te kijken. Met de RED Customer Portal kunt u meekijken met actuele camerabeelden, heeft u de mogelijkheid om de beveiligingstijden aan te passen en incidentenrapporten te bekijken. Daarnaast kunt u realtime temperatuur, temperatuurhistorie en het actuele detectiegebied bekijken.

Ook interessant voor u
RED Fixed
RED Fixed

Brand- en broeidetectie voor overdekte locaties.

Bekijk
RED Mobile
RED Mobile

Verplaatsbaar brand- en broeidetectiesysteem.

Bekijk
RED Fixed
RED Fixed

Brand- en broeidetectie voor overdekte locaties.

Bekijk
RED Mobile
RED Mobile

Verplaatsbaar brand- en broeidetectiesysteem.

Bekijk
Attero
Renewi
Avri
Omrin
AVR
Pre Zero
Alba
Baetsen