Bel ons 088 247 5610
Kooi Alarm Center 088 247 5601
Gratis offerte

Voorkom afvalbrand met Rising Early Detection (RED)

De kans op brand in de recyclingbranche is altijd aanwezig. Als afvalverwerker heeft u dagelijks te maken met het risico op brand door ongewenste materialen in het afval. De kans op broei neemt toe als afval lang blijft liggen. Om dit soort ongewenste situaties op uw locatie te voorkomen biedt Kooi de RED Mobile. Deze slimme thermometrische camera detecteert ongewone temperatuurstijgingen en staat in directe verbinding met het Kooi Alarm Center.

Draaibare thermometrische camera

De RED Mobile is gekoppeld aan een 360 graden roterende en kantelbare thermometrische camera en unieke analysesoftware. De RED Mobile genereert een alarm bij een abnormale stijging in temperatuur en signaleert daarmee brand en broei in een vroeg stadium. Een alarm komt binnen bij het Kooi Alarm Center. Onze centralisten analyseren dit alarm. Bij een geverifieerd alarm treedt het gepersonaliseerde alarmprotocol in werking.

Voordelen broeidetectie met de RED Mobile
  • Verplaatsbare mobiele cameramast
  • Hoogte: 7 meter
  • 360 graden draaibaar
  • Reikwijdte tot 150 meter
  • Geen valse alarmen van voertuigen dankzij Artificial Intelligence
  • 24/7 opvolging van alarmen door het Kooi Alarm Center
  • Toegang tot beelden en temperaturen via het RED Portal
verplaatsbaar broeidetectie systeem red mobile kooi

Slimme software met Artificial Intelligence (AI)

Door de eigen ontwikkelde software en Artificial Intelligence (AI) is de RED Mobile in staat om 24/7 te detecteren. Zelfs tijdens werkuren. Alarmen van voertuigen worden namelijk uitgefilterd. We monitoren het systeem voortdurend, zodat de RED Mobile technisch juist functioneert en u een maximale uptime heeft van de RED. Om zeker te zijn van een internetverbinding werken we met een dubbele verbinding via twee providers.

Directe acties door het Kooi Alarm Center

Het Kooi Alarm Center (KAC) is CCV-PAC, EN50518 en ISO27001 gecertificeerd en gespecialiseerd in de afhandeling van camera-alarmen. De operator in het KAC analyseert het binnenkomende RED alarm. Bij een geverifieerd alarm treedt het afgesproken protocol in werking. Bovendien bewaken de operators van het KAC ook het technisch functioneren van het systeem. Zo ontzorgen we u maximaal en bent u altijd als eerste op de hoogte van brandgevaar.

 

Meekijken op afstand

Met RED broeidetectie van Kooi kunt u rekenen op de deskundige service van het Kooi Alarm Center. Bij calamiteiten grijpen wij van afstand in. Ook bieden wij u de mogelijkheid om mee te kijken. Met de RED Customer Portal kunt u meekijken met actuele camerabeelden en incidentenrapporten te bekijken. Daarnaast kunt u realtime temperatuur, temperatuurhistorie en het actuele detectiegebied bekijken.

Ook interessant voor u
RED Fixed
RED Fixed

Brand- en broeidetectie voor overdekte locaties.

Bekijk
RED Concrete
RED Concrete

Brand- en broeidetectie voor binnen- en buitenlocaties.

Bekijk
RED Fixed
RED Fixed

Brand- en broeidetectie voor overdekte locaties.

Bekijk
RED Concrete
RED Concrete

Brand- en broeidetectie voor binnen- en buitenlocaties.

Bekijk
Attero
Renewi
Avri
Omrin
AVR
Pre Zero
Alba
Baetsen